mBank se chlubí prvním týdnem s Android Pay. Registrace předčily očekávání

5
mBank se chlubí prvním týdnem s Android Pay. Registrace předčily očekávání
  • Také mBank se podělila o statistiky spojené se zavedením Android Pay
  • Za první den se registrovalo 2 500 klientů a za první týden se provedly platby za více než 7 milionů korun
  • Zájem o službu předčil původní předpoklady banky

Nedávno se MONETA Money Bank pochlubila, jak se povedl první týden od spuštění služby Android Pay. Z údajů lze snadno vyčíst, že zájem o službu je a klienti na ni netrpělivě čekali. Připomeňme, že od 14. listopadu lze Android Pay využívat u třech bank – MONETA Money Bank, J&T Banka a mBank. Nyní vám můžeme říci, jaké bylo období od 14. do 20. listopadu spojené se zavedením Android Pay u mBank.

Za první den se u mBank tokenizovalo celkem 2 500 platebních karet, což je velmi vysoké číslo, zvláště s přihlédnutím na fakt, že samotné spuštění služby neproběhlo o půlnoci, ale až v rámci dopolední tiskové konference. Za první týden si kartu pro platby skrze Android Pay aktivovalo necelých 6 tisíc klientů a celkový počet transakcí během prvního týdne byl 16 846. Souhrnně klienti utratili 7,2 miliónu korun, což předčilo očekávání banky. Klienti mBank jsou dle všeho mnohem akčnější, MONETA za první týden aktivovala Android Pay „jen“ u zhruba 3 tisíc klientů.

mBank jedním dechem dodala, že dvě třetiny klientů, kteří používají mobilní aplikaci, už mají staženou novou verzi 3.0. Nakonec doplňme, že Android Pay táhne hlavně muže – dle údajů banky totiž provoz tvoří z 80 %. Zájem mBank velice potěšil a potvrdil prý tak tvrzení, že obyvatelé České republiky bezkontaktní platby milují.

Diskuze ke článku
palko
Za mě super a používám už jen tohle.Karta šifrovaná a při ztrátě mobilu se vymaže na dálku a je klid...super služba...
pet
osobn jsem to zkusil a zavrhl :-) kvuli zamku displeje. pouzivam dva stitky dvou bank co mam zezadu mobilu a funguje to lepe
Michal
To je android pay, samsung pay garmin pay a skoro nic u nás nefunguje :-) proč není univerzální řešení watch pay .-) nemáte někdo seznam hodinek s android pay respektive s android wear2 a nfc??? už víme, že jich je málo a že to jsou například Huawei Watch 2 a další??? :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze