Díky Android Pay můžete platit i hodinkami, zamrzí ale zdlouhavé nastavení

14
Díky Android Pay můžete platit i hodinkami, zamrzí ale zdlouhavé nastavení
  • V Česku odstartovala oficiálně služba Android Pay pro placení Androidy telefony přes NFC
  • Do projektu jsou momentálně zapojeny tři české banky, další budou brzy následovat
  • Bezkontaktní platby skrze Android Pay fungují i v chytrých hodinkách s Android Wear a NFC
  • Službu jsme nyní vyzkoušeli

Start Android Pay v Česku znamená významné rozšíření počtu uživatelů, kteří mohou zaplatit svým svým telefonem. Pokud však vlastníte chytré hodinky se systémem Android Wear, můžete nechat v kapse i telefon. Zaplatíte přímo hodinkami. Jak to funguje? To jsme vyzkoušeli s chytrými hodinkami Huawei Watch 2, které disponují NFC. To je hlavní podmínkou, abyste mohli Android Pay v hodinkách používat. Bohužel hodinek s Android Wear a NFC je zatím poměrně málo.

Do hodinek je nejprve nutno stáhnout aplikaci Android Pay z Google Play obchodu s aplikacemi. Po instalaci bych očekával, že se mi z Android Pay z telefonu přesunou všechny již zadané karty a rovnou budu moci platit. Ale bohužel ne. Přímo v hodinkách musíte proces přidání karet inicializovat. Naštěstí to je ale řešeno poměrně inteligentně – otevře se Android Pay aplikace na telefonu a v ní pouze vyberete kartu, kterou chcete přidat a znovu potvrdíte CVC kód. Karet můžete přidat i více a přímo v hodinkách si vybrat, kterou zaplatíte.

Podoba Android Pay na Android Wear

Pro zaplacení je nutné mít z bezpečnostních důvodů hodinky odemknuté. Pokud je ale máte na ruce a spojené s telefonem, jsou odemknuté stále a nijak to nezdržuje. Stačí pak přiložit hodinky displejem k bezkontaktnímu platebnímu terminálu a je zaplaceno. Na hodinkách se zobrazí i potvrzení o platbě. Aplikace Android Pay je v hodinkách velmi jednoduchá, v podstatě jen umožňuje vybrat si kartu, kterou chcete zaplatit, a to je vše. Nic víc ani není potřeba. Důležité je, že funkce spolehlivě funguje. Jen je trochu úsměvné, že sám Google moc nepočítá s tím, že budete platit hodinkami. Při přidání nové karty do hodinek vám pošle e-mail, že je služba Android Pay k dispozici v novém telefonu.

Diskuze ke článku
Lutri
Ahoj, chci se zeptat, zda je možné Android Pay zprovoznit také na hodinkách od Samsugu, jako jsou třeba Gear S3, ty mají NFC, ale bohužel systém Tizen. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Telefon mám Samsung S8 a tam už mi to běží perfektně ;-)
Pavel
Je možné provozovat pouze hodinky s nfc a zároveň telefon bez nfc?
Martin
Nestalo se vam uz nekomu ze nekde nejde platit na terminalu ? Ale kartou tam jde ? Proste uz 3x proste to jen pipne a nic pripozim znova zas jen pipnuti a nic karta fungovala ale je pravda ze 2x uz sem na te benzince nedokazal aji kartou zaplatit benzina prave
Michal
To je android pay, samsung pay garmin pay a skoro nic u nás nefunguje :-) proč není univerzální řešení watch pay .-) nemáte někdo seznam hodinek s android pay respektive s android wear2 a nfc??? už víme, že jich je málo a že to jsou například Huawei Watch 2 a další??? :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze